Wham!

Door Skyrunner op maandag 26 december 2016 12:14 - Reacties (10)
Categorie: Muziek, Views: 2.202

Afgelopen nacht werd ik helaas weer eens uit de slaap gehaald door de welbekende buurvrouw wiens volume knop zelfs om 3 uur 's nachts enkel standje 10 kent. We zijn er nog steeds niet uit waar het mens woont, de muren lijken hier een soort akoestische geleider te zijn.

Tracy, mijn vrouw, rolt rond 9u het bed uit, ik draai me nog even om. Uiteindelijk pak ik mijn mobieltje op omstreeks 10.15u en kijk naar de berichten..

George Michael overleden op 53-jarige leeftijd. WAT??? Even zinkt de grond onder mijn voeten vandaan. Na het heengaan van David Bowie, Prince en Glenn Frey nu George Michael, WHAM!, Last Christmas, WEG! En dat op 1e Kerstdag, de ironie! Niet meer stomend van de irritatie door de AH lopen medio oktober, of juist wel!

Ik ben altijd stevig aangeslagen wanneer een 80's icoon wegvalt. De muziek idioot die ik nu eenmaal ben, 80's kid, en langzaam maar zeker vallen de iconen weg. Met angst tel ik de dagen naar het heengaan van Madonna, bijvoorbeeld. Mijn allereerste pop idool, ik moet er niet aan denken.

George Michael, wat was ik altijd jaloers op die kerel met zijn perfecte looks en zijden stem. Ondanks dat de man homo was, was hij toch een lady killer. Met afgrijzen zag ik vrouwelijke klasgenootjes gillen als hij begon te zingen, en met duivels genot diezelfde (ex) klasgenootjes wederom gillen toen hij eenmaal uit de kast kwam. Revenge is sweet.

Maar ik moet eerlijk zijn, ik ben de hele dag in een bedompte stemming geweest. De uurtjes in de sportschool, in ons gebouw, waren een welkome afleiding, maar eigenlijk is er geen minuut geweest dat ik niet aan het nieuws heb gedacht.

Tracy kent zijn muziek nauwelijks, behalve "Last Christmas" dus (dat je hier zelfs in China achtervolgt). Dus heb ik zijn repertoire kortstondig de revue laten passeren en dat liet me niet ongeroerd. Tranen in de ogen, man wat had die kerel een fantastische stem, ik hou het er niet droog bij, niet nu althans.

53 Is ook veel te jong.

George, het ga je goed. Ik heb genoten van iedere noot van jouw muziek, jaloers tot de allerlaatste minuut geweest op je godvergeten goede looks. Het ga je goed man, doe alsjeblieft de groeten aan David en Prince.

Rest in peace.

KRAK!

Door Skyrunner op maandag 19 december 2016 08:15 - Reacties (15)
Categorie: Wonen, Views: 4.050

Met mijn hoofd nog in sluimerstand en halfslapende katten her en der stommel ik ons slaapkamertje uit , 1x links, zig-zagje van 3 stappen en ik sta in de badkamer om mijzelf vervolgens neer te vleien voor het ochtend ritueel.

Krak!

Twee weken terug, en na een intense bezichtigingstocht door ca. 30 appartementen in ca. 8 uren, betrokken wij dit appartementje dat uit alles wat de revue gepasseerd had de beste keuze leek. Leek. Downtown Shenzhen en een maandelijkse huur van RMB 5000 (een kleine EUR 700), niet bepaald hoog segment, maar zeker ook niet een krot. Uiteraard voor acceptatie de inventaris nagelopen en getest, niks aan de hand, twee weken terug, let wel!

Duurzaamheid is met recht een duur goed in China. Goedkoop leven? Misschien, maar dan moet je wel kunnen accepteren dat het dunne laagje chroom waar Henk Westbroek ooit over zong hier van filmlaag dikte is. De Chinese overheid belast alles wat ook maar naar import ruikt stevig ter bevordering van de eigen economie. Met als gevolg dat betaalbare producten doorgaans van Chinese makelij zijn met garantie tot aan de deur en de duurzaamheid van een van spaanplaat gemaakt skateboard in de regen.

Krak dus. Ik draai me voorzichtig om en zie de WC-bril in 2 delen liggen. Even oppassen, voorzichtig opstaan om mijn velletje er niet tussen te krijgen, een binnenmondse vloek (vrouw ligt nog te slapen) en weer een item voor de vechtlijst, zo genoemd naar de discussie die er ongetwijfeld weer gaat uitbreken met onze huisbaas over wie voor de kosten gaat opdraaien.

What's next?