80's, 90's, Coldplay, het kan allemaal.

Wham!

Door Skyrunner op maandag 26 december 2016 12:14 - Reacties (10)
Categorie: Muziek, Views: 2.201

Afgelopen nacht werd ik helaas weer eens uit de slaap gehaald door de welbekende buurvrouw wiens volume knop zelfs om 3 uur 's nachts enkel standje 10 kent. We zijn er nog steeds niet uit waar het mens woont, de muren lijken hier een soort akoestische geleider te zijn.

Tracy, mijn vrouw, rolt rond 9u het bed uit, ik draai me nog even om. Uiteindelijk pak ik mijn mobieltje op omstreeks 10.15u en kijk naar de berichten..

George Michael overleden op 53-jarige leeftijd. WAT??? Even zinkt de grond onder mijn voeten vandaan. Na het heengaan van David Bowie, Prince en Glenn Frey nu George Michael, WHAM!, Last Christmas, WEG! En dat op 1e Kerstdag, de ironie! Niet meer stomend van de irritatie door de AH lopen medio oktober, of juist wel!

Ik ben altijd stevig aangeslagen wanneer een 80's icoon wegvalt. De muziek idioot die ik nu eenmaal ben, 80's kid, en langzaam maar zeker vallen de iconen weg. Met angst tel ik de dagen naar het heengaan van Madonna, bijvoorbeeld. Mijn allereerste pop idool, ik moet er niet aan denken.

George Michael, wat was ik altijd jaloers op die kerel met zijn perfecte looks en zijden stem. Ondanks dat de man homo was, was hij toch een lady killer. Met afgrijzen zag ik vrouwelijke klasgenootjes gillen als hij begon te zingen, en met duivels genot diezelfde (ex) klasgenootjes wederom gillen toen hij eenmaal uit de kast kwam. Revenge is sweet.

Maar ik moet eerlijk zijn, ik ben de hele dag in een bedompte stemming geweest. De uurtjes in de sportschool, in ons gebouw, waren een welkome afleiding, maar eigenlijk is er geen minuut geweest dat ik niet aan het nieuws heb gedacht.

Tracy kent zijn muziek nauwelijks, behalve "Last Christmas" dus (dat je hier zelfs in China achtervolgt). Dus heb ik zijn repertoire kortstondig de revue laten passeren en dat liet me niet ongeroerd. Tranen in de ogen, man wat had die kerel een fantastische stem, ik hou het er niet droog bij, niet nu althans.

53 Is ook veel te jong.

George, het ga je goed. Ik heb genoten van iedere noot van jouw muziek, jaloers tot de allerlaatste minuut geweest op je godvergeten goede looks. Het ga je goed man, doe alsjeblieft de groeten aan David en Prince.

Rest in peace.