Wel en wee van het vinden van en leven in een Chinees appartement.

KRAK!

Door Skyrunner op maandag 19 december 2016 08:15 - Reacties (15)
Categorie: Wonen, Views: 4.071

Met mijn hoofd nog in sluimerstand en halfslapende katten her en der stommel ik ons slaapkamertje uit , 1x links, zig-zagje van 3 stappen en ik sta in de badkamer om mijzelf vervolgens neer te vleien voor het ochtend ritueel.

Krak!

Twee weken terug, en na een intense bezichtigingstocht door ca. 30 appartementen in ca. 8 uren, betrokken wij dit appartementje dat uit alles wat de revue gepasseerd had de beste keuze leek. Leek. Downtown Shenzhen en een maandelijkse huur van RMB 5000 (een kleine EUR 700), niet bepaald hoog segment, maar zeker ook niet een krot. Uiteraard voor acceptatie de inventaris nagelopen en getest, niks aan de hand, twee weken terug, let wel!

Duurzaamheid is met recht een duur goed in China. Goedkoop leven? Misschien, maar dan moet je wel kunnen accepteren dat het dunne laagje chroom waar Henk Westbroek ooit over zong hier van filmlaag dikte is. De Chinese overheid belast alles wat ook maar naar import ruikt stevig ter bevordering van de eigen economie. Met als gevolg dat betaalbare producten doorgaans van Chinese makelij zijn met garantie tot aan de deur en de duurzaamheid van een van spaanplaat gemaakt skateboard in de regen.

Krak dus. Ik draai me voorzichtig om en zie de WC-bril in 2 delen liggen. Even oppassen, voorzichtig opstaan om mijn velletje er niet tussen te krijgen, een binnenmondse vloek (vrouw ligt nog te slapen) en weer een item voor de vechtlijst, zo genoemd naar de discussie die er ongetwijfeld weer gaat uitbreken met onze huisbaas over wie voor de kosten gaat opdraaien.

What's next?